Måla på lackat furubord

Sitter här i våran nya lya och stör mig på det fula trappräcket i lackad furu , samt en spalje i furu. Skulle vilja måla allt vitt, är det någon. Vi har tänkt köpa Jokkmokk-setet från IKEA, matbord med stolar för bara 7kr. Måla om furubord – blir det bra?

Kan man måla på en lackad yta?

Har ett fult gammalt furubord. Jag undrar nu om det går att måla bordet med vanlig vit lackfärg? Om underlaget tidigare är lackat bör ytan mattslipas för att.

Att måla om möbler snyggt är inte så lätt som många tror. Använd ett mildare sandpapper om ytan är lackad. Men på begäran kommer nu tips på hur man målar om möbler hemma. Om du målar ett bord eller en stol som utsätts för mycket slitage är ett .

Och att måla är både roligt och tacksamt då man hela tiden kan se hur. Vi hade ett vitrinskåpet i lackad furu som blev en allt mer mörk och trist . Det enklaste sättet att göra om en hylla, stol eller byrå är att måla om. Att byta färg på en möbel är inte speciellt svårt, men har du aldrig provat . Läs för att lära dig rätt sätt att måla möbler på, samt ett litet fusk.

Jag vitmålade mitt eget bord hemma som också var ett bord från Ikea. Min pojkvän har precis målat om ett klarlackat furubord med vanlig. Det går alldeles utmärkt att slipa på lackad möbel och sedan måla. Jag märkte att vi missar vissa lackade delar under, men färgen fäste fint . I samband med att jag målade om väggarna i vardagsrummet fick jag för mig att även måla om våran tv-bänk i samma färg som väggen.

Genom att måla det i en favoritkulör, göra någonting kul av bakstycket och kanske byta hand-tagen, så kan ett . Ett gediget underarbete lägger grunden för ett lyckat resultat när du ska måla. Bord , stolar, bokhyllor och byråer. Lacka eventuella kvistar med kvistlack.

Ett annat tips om ovansidan på en byrå är sliten är att måla allt utom lådorna.

En klassisk slitskada som uppstår på byråer och bord är att lacken. Jag vill bli av med all fulfuru (golvlister, dörrblad karmar, foder mm) i huset och tänkte måla detta vitt men jag är inte så sugen på att liga och . Nu börjar det vara dags att måla våra lackade furustolar. De ska få bli svarta så de passar bredvid vårt svarta långbord.